Nyheter

andreas-stromsnes-jakhelln-bat-nar-bredde-1-of-1

Andreas (28) overtar etablert Bodø-firma.

-Denne jobben har blitt livet mitt. Jeg er sånn, at når jeg begynner med noe – så er det ett hundre prosent, sier daglig leder Andreas Strømsnes (28) i Jakhelln Båt.

Klokken 08.00 for fem år siden begynte eventyret. Andreas ble oppringt og spurt om han ville jobbe som kranfører i en periode Jakhelln Båt manglet folk.

-Og i krana – der skulle jeg bli best. Hadde det handlet om å steike hamburgere, så hadde jeg gått «all in» der også. For det er sånn jeg er, sier Andreas, som har lang erfaring innen mekaniske fag.

Hardt arbeid gav resultater, først ble han daglig leder, og nå har han fått den endelige beskjeden. Eier Morten Jakhelln ønsker at båtbedriften skal overtas av 28-åringen.

-Vi jobber med å finne en løsning for at Andreas skal kunne kjøpe bedriften. Han er en utrolig driftig og dedikert person med riktig energi. Han har jobbet seg raskt opp og fram,
har de rette holdningene og verdiene, sier Morten Jakhelln.

-Nå skal vi bli best på båt. Jeg har et godt team med femten ansatte rundt meg, ingen kan dra lasset alene og med fokus på kompetanse og høy kvalitet på kundebehandling
ligger det til rette for å bli nettopp best, smiler Andreas.

 

Fra minus til pluss

Da Andreas begynte hos Jakhelln Båt gikk bedriften med underskudd. Litt etter litt engasjerte han seg i endringer, så potensialet hos Jakhelln Båt og satte seg mål.

-Det gikk fra å gå på jobb, gjøre mitt beste og tjene egne penger, til å faktisk skape noe – skape en arbeidsplass for andre, gjøre smarte endringer og jeg gav alt for å
snu negativt til positivt, sier Andreas.

For han handlet det om å få kontroll på det som skjer, ikke overlate noe til tilfeldighetene, ha struktur og se det som skjer over hele linja.

-Fokus her og nå, og kontroll på situasjonen. Klart skal man ha drømmer, men fokus må være på det man kan gjøre noe med i dag. Jeg pleier å si «det ordner seg»,
 og mange kjenner denne setningen uten å vite hva den faktisk handler om. For det er et komma der. Det ordner seg, hvis man er villig til å legge energien som må til for
å ordne opp, sier Andreas.

 

andreas-stromsnes-og-morten-jakhelln-bat-1of-1
En glede: For eier Morten Jakhelln er det en sann glede å se at Andreas Strømsnes får til å drive Jakhelln Båt på en god måte.
Ikke minst er det imponerende at en viljesterk 28-åring klarer å snu årevis med negativ omsetning til pluss-tall.

 

Knallhard jobbing

For Andreas dreier livet seg om valg, prioriteringer og hvor mye man er villig til å ofre. Ordet velferdsmaksimering står høyt, at man oppnår mest mulig med de midlene man
har tilgjengelig.

-Jeg innrømmer det gjerne, at jeg alltid har vært opptatt av å tjene penger. Og det jeg har sett er at folk rundt meg setter opp budsjett ut i fra fastlønn og lever deretter,
 jeg setter opp budsjett ut fra potensialet – hva jeg faktisk kan oppnå – så jobber jeg knallhardt for å nå målet, sier Andreas.

Skal man bygge indre styrke, må man ifølge Andreas se muligheter, være løsningsorientert heller enn problemfokusert. I tillegg ha orden og oversikt, noe som også er
ekstremt viktig.

-Gjennom oppveksten har foreldrene mine sagt at ingen ting kommer rekende på en fjøl, at man ikke kan leve livet etter lottokupongen. Og når folk spurte meg hva jeg
skulle bli når jeg ble stor, var alltid svaret at jeg skulle bli noe, oppnå noe – utrette noe, forteller Andreas.

 

andreas-stromsnes-jakheln-bat-1-of-1
Ambisiøs: Andreas Strømsnes (28) har ikke mange pauser i løpet av en arbeidsdag. Og må han på jobb i helgen, ser han ikke mørkt på det.

 

Ambisjoner koster

Andreas er ærlig, og forteller at det koster å ha ambisjoner. Det kan koste forståelse og noen ganger vennskap.

-Min innstilling til livet er kanskje litt annerledes enn hos folk flest. Og jeg har nok blitt formet av andres reaksjoner på min målbevissthet.
Jeg misliker janteloven for å si det sånn, sier Andreas.

Faren til Andreas sa det en gang, at suksess er en slags pyramide.

-Jo lengre opp man kommer i denne pyramiden, jo mer ensom risikerer du å bli, sier Andreas.

Likevel, på tross av skuffelser, og på tross av det å kjenne på «alenefølelsen» i vinnerinstinktet, så bryr Andreas seg om menneskene rundt seg.
For han er det viktig å stille opp, hjelpe og ofte strekker han seg langt for andre.

-Jeg stiller bestandig opp for folk, og skulle en av mine lærlinger be om ferie, så jobber jeg overtid selv for å få kabalen til å gå opp.
Og jeg er den som bærer fryseren, eller kassene med bøker når venner flytter. Eller kanskje fryseren full av bøker, ler Andreas, som er genuint opptatt av å trene.

-Jeg er jo sterk, og så klart skulle jeg bli best der også, humrer 28-åringen fra Bodø som hver eneste dag ser seg i speilet og spør: «Hvem er du, og hvor skal du i dag».

 

Webdesign: Big Picture AS og CMS: Wondercode